Wanhan koulun Energiakauppa

Usein kysytyt kysymykset

Auringonkukkapelletti on varteenotettava vaihtoehto, jos käytät pellettiä suuria määriä. Jos pelletinkulutuksesi on 10tn tai enemmän lämmityskaudessa, kannattaa miettiä siirtymistä auringonkukkapellettiin. Voi olla tarpeellista sijoittaa uuteen polttimeen liikkuvalla arinalla, mikäli tuote ei sovellu vanhaan laitteistoosi. 

Omalla käyttökohteellamme Wanhalla koululla suurin syy auringonkukkapellettiin siirtymiselle oli puupellettitoimitusten epävarmuus. Silloin tällöin sai 1000kg erän vaihtelevista paikoista haettuna 500kg säkeissä 100km päästä tuhat kiloa kerrallaan. Kun kulutus on 1000kg viikossa ja päälämmitysjärjestelmä on pelletti, niin saatavuusongelmat ovat todella vakavia. Halusimme varmistaa, että sekä Wanhan koulun emännän että asiakkaidemme ei tarvitse talvella jäätyä.

Koska pelletistä tulee usein myös ns. klinkkeriä polttimeen, suosittelemme että polttimessa on liikkuva, aktiivinen arina. Suosittelemme auringonkukkapelletin kanssa käytettäväksi teollisuuslaatuun soveltuvia monipolttoainepolttimia.

Sopii kentältä saamiemme tietojen mukaan erinomaisesti.

Tuhkan määrä rajoittaa käyttökohteita. Tuhkaa tulee kolmin-nelinkertainen määrä verraten puupellettiin, riippuen laadusta ja kosteudesta.

Polttaessa auringonkukkapellettiä laitteistonsa on oltava iso tuhkatila, joten esim. öljykattiloihin asennettuihin laitteistoihin tuote ei sovi käytettäväksi.

Tuhkan poistosta ja nuohouksesta tulee huolehtia säännöllisesti, useammin kuin puupelletin käytössä. Myös riittävä piipun veto on varmistettava.

Lisälämmityslaitteissa kuten useisiin pellettitakoissa auringonkukkapellettiä voi käyttää varapolttoaineena jos A1-luokan pellettiä ei ole saatavilla, kunhan laitteen puhdistaa säännöllisesti (jokaisella sammutuksella/ tuhkan poisto tuhkaimurilla ja huolellinen tulipesän puhdistus/20kg).  

Suosittelemme kokeilemaan pienellä testierällä laitteistosi toimivuutta ennen isompien erien tilausta. Ja muista nyrkkisääntö, joka pätee kaikkiin pellettitakkoihin, ethän laita laitteistoosi purua. Jos säkissä on runsaasti purua, se aiheuttaa ongelmia laitteistossasi, olipa polttoaine mikä tahansa. Säännöllinen nuohous ja tuhkanpoisto myös hormista tulee tehdä säännöllisesti.

Kyllä voi, kun käyttää polttoon sopivaa pellettiarinaa. Tuhkaa tulee vähemmän kuin puunpoltosta.

Koska auringonkukkapelletti ei ole yhtä puhdas polttoaine kuin A1 puupelletti, ja sisältää hiukan auringonkukan öljyä, se savuttaa hieman ja tätä ei pidä säikähtää. Se on ominaisuus, ei vika.